Redactant dos Plans de Turisme Sostenible, el de la MACMA i el de Pego i les Valls

Des de fa uns mesos estem immerses en la realització del procés de participació i posterior realització de dos plans que ens estan prenent el cor, els de Turisme Sostenible de les Valls de la Marina. Treballem per tal que no siguen uns documents més per al calaix de projectes perduts i que més enllà de la magnífica experiència que està sent, puguen servir per recolzar la quantitat de projectes fabulosos vinculats al territori que lluiten per funcionar i demostrar que altre model de territori i de turisme és possible.

Sense cap dubte, l’entorn natural de Les Valls de la Marina és un dels principals recursos turístics del territori, tant pel seu valor paisatgístic com de suport per a l’articulació de multitud de productes turístics (turisme actiu, turisme de naturalesa, birding, turisme familiar, etc.). No obstant això, després dels incendis esdevinguts durant l’estiu de 2022, l’atractiu d’aquest recurs clau ha quedat minvat i resulta fonamental abordar la seua immediata recuperació com a estratègia turística prioritària. En aquest sentit i en el si d’aquesta actuació, es proposa la redacció d’una Estratègia Ambiental i Territorial, que contribuïsca a la recuperació del territori a través del desenvolupament de dinàmiques sostenibles i endògenes lligades al medi natural i rural, l’educació ambiental, l’ecoturisme i la sensibilització turística i social amb els següents objectius: 

  • Disseny d’una estratègia d’intervenció de dinàmiques sostenibles lligades al medi natural i rural que afavorisquen l’economia local mitjançant el turisme sostenible.
  • Posada en valor, mitjançant un catàleg de propostes i actuacions, el patrimoni natural i el medi rural de les Valls de la Marina a través del turisme rural i l’ecoturisme.
  • Difusió dels beneficis del turisme rural, dels espais naturals i de la ruralitat de Pego i les Valls cap a la resta de pobles de la comarca i comarques veïnes.
  • Foment i sensibilització ambiental dels agents socials i turístics de la Marina Alta i voltants a través d’accions ecoturístiques i de turisme de sensacions amb l’entorn afectat per l’incendi.

Podeu veure una intro del que estem fent al magnífic clip que ha realitzat per Cabàs de gats.

https://www.youtube.com/watch?v=_TGBpu5lAjc&feature=youtu.be

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.