Qui som?

A la societat en la que vivim, es parla continuament de la sostenibilitat i sovint tot queda en paraules. Però aquesta gestió sostenible és possible i alhora és eficaç. Des d’Aixortà TF, sempre s’ha treballat amb les eines i les metodologies i amb els tècnics i el personal més cuidadós i més respectuós amb la natura, no per transformar-la sin o per reutilitzar les seues inèrcies, i aconseguir conservarció i beneficis, sense sense danyar-la ni malfer-la.

Aixortà treballs forestals, és un dels resultats d’un projecte LIFE de gestió forestal sostenible al pirineu lleidatà, anomenat Pirineu Viu. Format per dues persones i tot un seguit de col·labor adors, ha realitzat tot tipus de projectes ambientals i forestals des del Pirineu fins al País Valencià, sempre de forma multidisciplinar . L’equip de treball, està format per Carme Iranzo Quesada (enginyera tècnica forestal) i Xavier Ródenas Mayor (enginyer de forests, enginyer tècnic forestal i coordinador d’activitats de temps lliure).

En l’any 2001 finalitza el projecte LIFE, Pirineu Viu, que deixa al darrere tres anys de treballs per desenvolupar una metodologia de gestió forestal més sostenible i un sistema de custòdia pioner a l’estat.

Aquesta iniciativa local de set municipis pallaresos (Pallars Sobirà), genera un volum de treball molt gran que facilita l’entrada al projecte de molta gent que anirà establint-se en l’entorn del projecte. Finalment, el projecte estableix les bases i facilita enormement la posterior creació del Parc Natural de l’Alt Pirineu . Una vegada acabat el projecte, molta de la gent que havia estat treballant tècnicament en el seu desenvolupament, creen diferents em preses per gestionar part de l’herència d’aquest projecte i per continuar donant servei als municipis promotors de Pirineu Viu.

Així doncs, en l’any 2001 comença a caminar Aixortà treballs forestals, amb la clara intenció d’amplicar a tots els projectes ambientals, les eines i les metodologies desenvolupades pel projecte Pirineu Viu, la gestió forestal sostenible.

La gestió i projecció d’ajudes forestals a tots els nivells administratius, per a ajuntaments i per a propietaris, ha sigut un dels principals factors de desenvolupament de l’empresa. Igualment, la promoció i realització de projectes d’ús públic, d’educació ambiental i de gestió d’espais naturals, és una de les especialitzacions d’Axiortà TF.

Treballem amb fundacions conservacionistes com; Fundació Territori i Paisatge, Fundació La Caixa o l’Institut d’Estudis Comarcals Alfons el Vell, entre altres.