Una passejada per l’Auir

Una passejada per l’Auir

Fa uns dies vam acompanyar a l’institut públic de Gandia,  Maria Enríquez, a la platja de l’Auir. Vam explicar que són les dunes, la vegetació que hi viu, i sobre tot la problemàtica actual en torn a la platja i la importància de recuperar-la juntament amb la devesa que hauria d’existir al seu immediat darrere. Després vam seguir el passeig fins a la marjal de Borrons, on vam poder fer una clara comparativa entre un ecosistema i l’altre i de nou, vam poder reflexionar sobre la importància de tenir ecosistemes tan diferents i tan pròxims, biodiversitat.

Hem d’agrair a la professora Anna Costa, el seu empeny per tal d’organitzar aquesta activitat que des d’Aixortà pensem que és clau per poder generar debat, dubtes i reflexions en torn al model de territori fonamentat en la especulació que ha campat al País Valencià aquests anys passats. Esperem haver enriquit el debat i haver sigut capaços de traslladar la necessitat de protegir i recuperar aquests espais que són vitals per a les persones i també per a la seua economia, perquè la platja de Gandia guanya i molt, amb una platja protegida i amb una devesa restaurada al seu costat, la de l’Auir.

foto 1

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.